Kul i huden på størrelse med en ert

Spørsmål:
Jeg har en boxer tispe som nærmer seg 4 år. Jeg fant en liten kul på størrelse med en ert bak på ryggen til hunden min for 2 uker siden. Den sitter ca 1 cm fra ryggraden. Den har ikke vokst noe, hun viser ikke noe ubehag når jeg tar på den og er i generelt god form. Jeg har også prøvd å "løfte" skinnet hennes og den sitter i skinnet virker det som. Jeg er bekymret for den kulen og det var noen som nevnte mastcellesvulst.

Svar:
Slike små kuler som sitter løst i huden er ofte helt ufarlige, men det er alltid lurt å få sjekket opp kuler hos veterinær. Mastcellesvulst kan se lik ut som andre ufarlige kuler og man må ta ut prøve for å si hva slags vev det er snakk om. Typisk mastcellesvulst sitter i huden, er rund, hårløs og klør, men de kan ha forskjellig utseende. Forhåpentligvis er kulen du har funnet av den ufarlige typen som f.eks. tett talgkjertel (aterom), histocytom, vorte, fettkul eller liknende.