Kul i huden på størrelse med en ert

Spørsmål:
Jeg har en boxer tispe som nærmer seg 4 år. Jeg fant en liten kul på størrelse med en ert bak på ryggen til hunden min for 2 uker siden. Den sitter ca 1 cm fra ryggraden. Den har ikke vokst noe, hun viser ikke noe ubehag når jeg tar på den og er i generelt god form. Jeg har også prøvd å «løfte» skinnet hennes og den sitter i skinnet virker det som. Jeg er bekymret for den kulen og det var noen som nevnte mastcellesvulst.

Svar:
Slike små kuler som sitter løst i huden er ofte helt ufarlige, men det er alltid lurt å få sjekket opp kuler hos veterinær. Mastcellesvulst kan se lik ut som andre ufarlige kuler og man må ta ut prøve for å si hva slags vev det er snakk om. Typisk mastcellesvulst sitter i huden, er rund, hårløs og klør, men de kan ha forskjellig utseende. Forhåpentligvis er kulen du har funnet av den ufarlige typen som f.eks. tett talgkjertel (aterom), histocytom, vorte, fettkul eller liknende.

Les flere artikler