[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Jeg har en drever på 1 år som har litt skorpeaktig kul midt på undersiden av halen, omtrent 5 cm fra halerota. Har du mening om hva dette kan være? Området er tørt og ikke fuktig. Han er i veldig fin form ellers spiser bra og er glad, men som sagt slikker en del på dette området. Det kan ha sittet en flått der men burde ikke dette da blitt borte iløpet av noen dager? Ihvertfall min erfaring. Det er som at det er litt skorpe med to små kuler på hver side. burde jeg få dette sjekket opp raskest mulig eller kan jeg gi det noen dager å se hvordan det utvikler seg?

Svar:
En slik kul kan skyldes bitt fra flått, mygg, maur eller liknende. Du bør unngå at hunden slikker på det, da kan det lett bli infeksjon. En annen mulighet er at det er en hepatoid kjertel (en slags svettekjertel). Det er ikke helt uvanlig på hannhunder at disse kan vokse og bli til kuler med skorpe på. De er som regel godartede, men noen ganger kan de bli mange eller store og plagsomme. Behandling er da kirurgisk fjerning av kulen pluss kastrering. Det går nok fint å vente noen dager.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]