[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Mange har fått med seg at reglene for reise med kjæledyr ble oppdatert 1. juni 2016. Den viktigste endringen fra 1. juni 2016 er at det blir tillatt å reise med fugler, kaniner og gnagere. For hundeeiere er det kravet om nye pass som er viktigst å merke seg.

Endringer som angår hund, katt og ilder
29. desember 2014 fikk EU nye regler for reise med kjæledyr og krav til pass. Fra 1. juni 2016 kommer det nye EU-pass til Norge etter EUs standard. Har hunden din pass fra før er dette gyldig hele hundens liv og du trenger ikke få nytt pass. For hunder som ikke har pass eller trenger nytt pass fordi det gamle er fullt, må de nye benyttes. Dette er det veterinæren som skriver ut passet som må sørge for.

Hva er nytt
Målet med de nye passene er å øke sikkerheten og hindre ulovlig handel med dyr. Eieren skal signere i passet. Siden med signaturen og informasjon om dyret blir laminert.

Husk at hunden skal reise sammen med eieren og at eiers navn skal stå i passet.
Utover dette gjelder de samme reglene som tidligere om id-merke, behandling mot revens dvergbendelorm, eier kan maksimalt ha med seg 5 dyr, rabiesvaksine og eventuelt blodprøve avhengig av hvilke land dere har besøkt.

Slik ser passene ut

Nytt pass. Foto: Mattilsynet Les mer om reise med hund Gammelt pass

Les mer om reise med hund

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]