[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:

Jeg har en boerboel valp på 9 uker som får fôr til voksen hund etter anbefaling fra oppdretter. Jeg synes dette høres rart ut og lurer på om det stemmer? Valpen skulle få voksenfôr fordi denne rasen ville vokse for fort om den fikk valpefôr.

Svar:

Godt å høre du er skeptisk til denne anbefalingen. Hunden din bør absolutt få valpefôr. Det er dessverre ikke første gang jeg hører valpekjøpere har fått dette rådet av oppdretter. Boerboel er en meget stor rase som kan veie opptil 90 kg som voksen. Den er ikke fullt utvokst før den er nærmere 2 år gammel og da har den blitt 100 ganger så tung som den var ved fødsel. På de tunge rasene er det ekstremt viktig at hunden utvikler et sterkt og sunt skjelett som tåler denne vekten. Hunder i vekst har et annet behov for mineraler enn utvokste hunder. Riktig mengde kalsium og fosfor er viktige for optimal knokkeldannelse. De trenger også mer proteiner. Valpefôr som er beregnet på de store rasene inneholder lavere energimengde og mindre fett enn valpefôr til mindre raser. Dette nettopp for at hunden ikke skal legge på seg for mye. De store rasene bør ikke få valpefôr tilpasset små raser siden disse har langt høyere energiinnhold. Konklusjonen er at du bør gi valpen din et valpefôr tilpasset de største rasene.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]