[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Egg

Hvor farlig er egg?
Egg er ikke giftig for hunder, men rå eggehvite inneholder proteinet avidin som hemmer funksjonen av biotin (vitamin B7). Biotin er viktig for normal cellevekst, fettmetabolismen, transport av CO2, hud og hår. Eggeplommen inneholder mye biotin slik at så lenge man gir hele egget vil ikke avidin fra plommen skape noen problem. Som konklusjon kan man si at egg er en god næringskilde for hunder, men at man bør unngå å gi store mengder rå eggehvite alene uten plomme.

Sjokolade

Hvor farlig er sjokolade?
Kakao inneholder et stoff som heter teobromin som er giftig for hunder. I verste fall kan teobromin være dødelig for hunder. Jo mer kakao sjokoladen inneholder jo mer giftig er den for hunden. Mørk sjokolade er derfor betydelig farligere enn melkesjokolade.

Rosiner

Hvor farlig er rosiner?
Alle inntak kan være alvorlige. Druer og rosiner kan gi nyresvikt hos hund.

Symptomer
Første symptom er oppkast, dette sees som regel i løpet av det første døgnet etter inntak. Uten behandling vil hunden bli raskt dårligere med diaré, nedsatt matlyst, magesmerter og bevisstløshet. Uten behandling kan hunden få nyresvikt og dø.

Hva gjør jeg hvis hunden spiser rosiner?
Ved inntak av druer eller rosiner skal veterinær kontaktes umiddelbart uansett mengde hunden har fått i seg. Hvis det er kort tid siden hunden spiste druer/rosiner kan veterinæren gi brekkmiddel. Hunden må ofte legges inn på klinikken for væskebehandling og overvåkning av nyreverdiene. Veterinæren kan også velge å gi medisinsk kull som hemmer opptak fra tarmene.
Symptomer
Symptomer sees som regel 2 – 4 timer etter inntak, men det kan ta opptil 12 timer. De første tegnene på forgiftning er oppkast, uro, skjelvinger og rask pust. Senere kan hunden få diaré, drikke unormalt mye, skjelve og få høy hjertefrekvens. Ved alvorlig forgiftning kan hunden få feber, unormal hjertefrekvens, høyt blodtrykk og kramper. I verste fall ender det med koma og død
Hva gjør jeg hvis hunden spiser sjokolade?
Hunder som har fått i seg sjokolade i skadelig mengde må til veterinær umiddelbart for behandling. Man skal ikke vente til hunden får symptomer, men reise med en gang. Sjekk i vår tabell hvor mye sjokolade hunden kan få i seg før det er skadelig.

Påskelilje og pinselilje

Hvor farlig er påskelilje og pinselilje?
Løken er den giftigste delen av planten. Dersom hunden spiser løken kan den få alvorlig forgiftning. Ved inntak av større mengder blader og/eller blomst kan også forgiftningen bli alvorlig.

Symptomer på forgiftning
Symptomer sees som regel 15 minutter til 24 timer etter inntak.
– Sikling
– Nedsatt matlyst
– Oppkast, kan være blodig
– Diaré
– Magesmerter
– Skjelvinger
– Ustøhet
– Kramper
– Lavt blodtrykk
– Uregelmessig hjerterytme
Hva gjør jeg hvis hunden spiser påskelilje eller pinselilje?
Dersom hunden har spist løken skal alltid veterinær kontaktes. Har hunden spist store mengder av blader og/eller blomster bør også veterinær kontaktes. Ved inntak av små mengder balder/blomster er det som regel ikke nødvendig med noen behandling. Hunden bør få i seg godt med vann.

Tulipan, krokus og snøklokke

Hvor farlig er tulipan, krokus og snøklokke?
Hunder som spiser krokus får sjelden alvorlig forgiftning. Løken er den mest giftige delen av planten.

Symptomer
– Kvalme
– Oppkast
– Diaré

Hva gjør jeg hvis hunden spiser tulipan, krokus eller snøklokke?
Som regel er det ikke nødvendig å kontakte veterinær med mindre hunden har fått i seg store mengder. Prøv å få hunden til å drikke mest mulig vann.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]