[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Me tok ein bakteriologisk undersøkelse (svaber skjede) i forbindelse med ultralyd 4 veker etter paring. Svaret var rikelig forekomst av blandingsflora dominert av Pasteurella multocida. Tispa var ikkje drektig, og eg lurer på om dette er ein bakterie som kan påverka at ho ikkje vart drektig? Har også to andre tisper som har vore para utan at det har blitt valpar, men kun denne eg har tatt bakterieprøve av. Dei lever ilag, desse tispene.

Svar:
Pasteurella multocida er en bakterie som er en del av den normale floraen i skjeden hos tisper. Dersom hunden ikke har noen kliniske symptomer, pleier man ikke legge vekt på funn av denne bakterien. Den eneste bakterien man vet sikkert gir reproduksjonsproblemer hos tispe er Brucella canis. Hvis det gjentar seg at tispen din ikke blir drektig bør man heller tenke på andre årsaker som anatomiske forhold, underliggende infeksjoner, toxoplasmose, lavt stoffskifte, svikt i eggstokkenes funksjon, problemer hos hannhunden, mm.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]