[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Vår beagle tispe rømte en sen kveld i desember under løpetiden og ble gravid. Far er norsk elghund. I går ble 6 friske valper født og jeg har en del spørsmål.

Vi har flere interesserte, men vet ikke hvilken pris vi eventuelt skal ta for hver valp. Hva er normalt for en blandingsvalp? Begge foreldrene er renraset, om det har noe å si. Vi skal ormekurbehandle dem, er det flere ting vi burde gjøre?

Svar:
Valpene bør få ormekur når de er 3 og 6 uker og så samme dag de leveres ved omtrent 8 ukers alder. De bør få helsesjekk hos veterinær og vaksine mot parvovirus når de er mellom 6 og 8 uker gamle. Vil også anbefale deg å id-merke dem samtidig, da blir du tatt mer seriøst blant valpekjøperene og får trolig en bedre pris. Vaksine og id-merke koster vanligvis rundt 1200-1800 per valp. Priser på blandingshunder varierer veldig. Generelt er de minste rasene, samt de ulike doodlene de dyreste og kan koste opptil 25 000. Prisen du får avhenger av hvor populær rase det er snakk om, men prisen på blandingshunder har økt betraktelig siste 10 – 20 årene. Det er ofte lett å selge populære familie-raser som f.eks. en retrieverblanding.

Vil tro de fleste som er interesserte i valpene dine er ute etter en selskapshund og turkamerat siden elghund og beagle har ulike bruksområder og det er vanskelig å forutse hva slags egenskaper valpene får. Det er veldig vanskelig å si hva du kan få for valpene, men tipper et sted mellom 5000 – 8500. Ville kanskje prøvd med på rundt 7000 – 7500 dersom valpene er vaksinerte og id-merket. Lykke til!

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]