[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Har lyst til å anskaffe meg en Dachs, men det har seg sånn at jeg reiser en del med bil fra Norge til Sverige og Finland, og klarer ikke lese meg helt klok på hva som gjelder med vaksiner inn fra de forskjellige landene. Må en hund vaksineres hver gang før innreise til Norge igjen? Eller kan den vaksineres for eksempel ett år av gangen? Leser mye om sporadiske reiser hvor hunder må vaksineres 1 – 5 dager før ankomst Norge, men ikke hyppige reiser. Må den vaksineres etter hver tur blir det jo en umulig situasjon og jeg rett å slett må slå fra meg hele tanken.

Svar:
For å kunne ha med hunden til Sverige og Finland trenger du følgende:
– Mikrochip
– Pass
– Gyldig rabiesvaksine
– Behandling mot revens dvergbendelorm

Behandlingen du snakker om mellom 1 og 5 dager før innreise til Norge er en ormekur mot revens dvergbendelorm. Dette er ikke en vaksine, men en ormekur som kan gis i tablettform eller som injeksjon, uansett må den gis hos veterinær landet du besøker (Sverige eller Finland). Dersom du reiser ofte kan du komme inn i et system der hunden behandles hver 28. dag og du kan da reise fritt i EØS så lenge de øvrige kravene er oppfylt. Det er da mulig å gi behandlingen hos veterinær i Norge. Etter første rabiesvaksine må du vente 3 uker med å reise. Deretter må hunden først revaksineres 11 – 12 mnd etter første vaksine. Etter dette holder det med rabiesvaksine hvert 3. år. Som konklusjon så er det mulig å reise fritt med hunden til Sverige og Finland så lenge den har pass, mikrochip og rabiesvaksine og man gir behandling mot revens dvergbendelorm senest hver 28. dag.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]