[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Hvordan er reglene nå etter 1. juni 2016 angående pass og vaksiner dersom vi skal innom Sverige en dag med hund?

Svar:
Reglene for reise til Sverige med hund er de samme. Den viktigste endringen fra 1. juni 2016 er at det blir tillatt å reise med fugler, kaniner og gnagere.

Hunden din må ha ID-merke og pass. Fra 1. juni 2016 kommer det nye pass. Har hunden din pass fra før er dette gyldig hele hundens liv og du trenger ikke få nytt pass. For hunder som ikke har pass skal de nye benyttes. Dette er det veterinæren som skriver ut passet som må sørge for.

Hunden skal reise sammen med eieren. Hvis den skal reise sammen med noen andre eller alene, må man legge ved en erklæring på hvem hunden skal reise med og dokumentasjon på at eier selv skal gjennomføre den samme reisen innen 5 døgn. Dette for å unngå ulovlig import av hunder som skal videreselges.

Hunden skal behandles mot revens dvergbendelorm 1-5 døgn før innreise til Norge. Hvis du bare skal på dagstur betyr det at hunden må få denne behandlingen i Norge før dere drar for å overholde tidsfristen. Behandlingen må gjøres hos veterinær og dokumenteres i passet.

God tur!

Se alle regler for reise til Sverige

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]