[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
I natt spiste min hund rester av sjampinjong fra en pizza, som lå på benken. På morgenkvisten kastet han opp. På ettermiddagen gikk vi en lang tur langs sjøen og da drakk han mye saltvann. Ila ettermiddagen og kvelden har han kraftig økt diurese og må ut og tisse ofte og lenge. Han er en frisk setter på 5 år. Bør jeg være bekymret?

Svar:
Sjampinjong er ikke giftig for hunder. Dersom de spiser store mengder kan det føre til oppkast og/eller diaré. Dersom dyr (eller mennesker) drikker saltvann vil saltet føre til at kroppen skiller ut mer væske enn det dyret har drukket. Derfor vil et dyr som har drukket saltvann bli veldig tørst og drikke mer enn vanlig. Et dyr som kun drikker saltvann vil tørste i hjel. Ut i fra det du skriver tror jeg ikke det er noen grunn til bekymring, men sørg for at hunden din får fri tilgang til vann (ferskvann).

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]