[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Jeg oppdaget noen små kryp på magen til valpen min i dag. Lurer på om det kan være lopper eller lus. De er ca.3 mm lange og har en brunaktig farge. Når jeg plukker dem ut av pelsen hopper de/flyr de. Har sett på bilder av både lopper og lus på nettet, men synes disse virker smalere i kroppen. Har du noen formening om hva dette er?

Svar:
Kryp på den størrelsen du beskriver kan være både lopper eller lus. Side du beskriver at de flyr/hopper, samt har en smal kropp, høres det mest ut som lopper. Hundelopper er sjelden i Norge, derimot er det ikke uvanlig at fuglelopper går på hund. I sydligere strøk er hundelopper svært vanlig og det er derfor viktig å beskytte hunden om den skal utenlands. Det finnes ulike legemidler som beskytter mot lopper, blant annet tabletten Bravecto eller halsbånd som Seresto og Scalibor. Dersom det er fuglelopper valpen din har og du bor i hus bør du se etter om du finner et fuglerede som kan være kilden til loppene.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]