[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Har tre hunder hvorav to av dem (4 og 8 år), fikk påvist kennelhoste for 16 dager siden. De har gått på antibiotika nå i 15 dager. Den tredje hunden (11 mnd) er helt symptomfri. Har hatt hundene isolert fra hverandre så godt som mulig og de to eldste har ikke hostet på over en uke. Er det noen betenkeligheter med å la unghunden møte andre hunder? Er hun en smittefare mer enn vanlig?

Svar:
Kennelhoste kan skyldes en bakterie (Bordetella bronchiseptica) eller et virus (parainfluensavirus). Antibiotika hjelper kun mot bakterier, ikke virus. Mange hunder som smittes av kennelhoste får ingen symptomer, dette gjelder særlig hunder som er vaksinert riktig. Ettersom unghunden din bor i et hus med to andre hunder med kennelhoste, kan hun være en frisk smittebærer og utgjør sånn sett en noe større smittefare. Kennelhoste er svært smittsomt, men gir svært sjelden alvorlig sykdom. De fleste voksne og/eller vaksinerte hunder trenger ikke behandling. Jeg ville vært forsiktig med å la henne hilse på valper og unghunder siden disse i noen tilfeller kan få alvorlig luftvegsinfeksjon av kennelhoste.

Les mer om kennelhoste

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]