[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Jeg har en jack russel terrier tispe på 2,5 år. Hun hadde løpetid for 2 måneder siden. Hun har ikke hatt valper før. Da jeg var ute på tur så slapp jeg henne løs så hun fikk løpe fra seg, og hun begynte å leke med en hannhund og han ble etterhvert veldig innpåsliten og hoppet oppe på meg i det jeg løftet hunden min opp. Er det noen sannsynlighet for at hunden min kan bli gravid?? Har lagt merke til at det er flere hannhunder som har snust henne bak. Jeg har en venninne med en bichon frise hannhund og jeg er redd for at de skal parre seg. Burde jeg la dem leke eller skal jeg la være å ta hun med?

Svar:
De fleste tisper har løpetid hver 6. til 8. måned. Dersom det er to måneder siden hunden din hadde løpetid, er det liten sannsynlighet for at hun kan bli gravid nå. Da må hun i så fall ha fått en ny løpetid nå. F.eks. ved cyster på eggstokkene kan intervallet mellom løpetidene bli kortere. Omtrent to måneder etter løpetid får alle tisper ulik grad av innbilt svangerskap. Det kan hende det er der derfor hannhundene viser ekstra interesse for henne nå.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]