[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
I forbindelse med siste løpetid, for 5 mnd siden, hovnet tispa opp i ytre kjønnsorgan. Etterhvert ble det en myk kul, nå på størrelse med en bordtennisball, plassert på ene siden (vi fleiper med at hun holder på å bli hannhund). Har vært hos to forskjellige dyrleger, men ingen har sett dette tidligere, og ikke fått svar på hva det kan være. Tatt grundig us av henne også sjekket med ultralyd, men de forblir svarløs. Kulen/ballen er myk, hun reagerer ikke på berøring/trykk og merker ikke noe til at det plager henne, men interessant å høre om du har vært borti lignende tilfeller. Tispa er 8 år, blanding av kongepuddel, flatcoated retriever. og skotsk collie.

Svar:
Ikke så lett å se på bildet mellom pelsen. Kan det muligens være en vaginal cyste? Det første jeg hadde gjort hadde vært å ta ut en finnålsbiopsi for å se hva kulen inneholder. Da bør man ganske enkelt kunne avgjøre om det er en nydannelse, en væskefylt blære eller noe annet.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]