[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Jeg har en gjeterhundblanding på 9 mnd. Nå i det siste har hun begynt å nyse spesielt mye når hun er ute i snøen og leker. Hun har tidligere hatt kennelhoste, men dette høres ikke ut som det. Måten hun nyser på nå høres akkurat likt ut som når et menneske nyser. Har lurt litt på om hun kan være allergisk mot noe eller om hun kan ha nesemidd? Samtidig synes jeg ikke det høres ut som nesemidd på måten hun nyser. Har du en tanke om hva dette kan være?

Svar:
Hvis dette kun skjer når hun leker i snøen, kan det være så enkelt som at hun får snø opp i nesegangen som gjør at hun nyser. I luftvegene er det små hår kalt cilier som skal beskytte luftvegene mot rusk utenfra. Snø som kommer opp i nesegangen kan stimulere ciliene slik at hunden nyser. Dette skjer særlig hvis det er lett nysnø. Nesemidd kan det også være, men da nyser hunden gjerne mer når de er i ro og mindre når den er aktiv. Kennelhoste og andre luftvegsinfeksjoner er en vanlig årsak til nysing hos unge hunder. Problemer med tennene og ganespalte er mindre vanlige årsaker til at hunden nyser oftere enn vanlig.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]