[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Jeg har en Welsh Corgi Pembroke tispe på ni måneder. For rundt 2 uker siden var hun ferdig med sin første løpetid. Hun får 2 – 3 timer tur hver dag, og selv om hun får spesialfôr og vi passer mattinntaket hennes er hun en smule rund i kantene. For rundt en uke siden begynte hun å pese mer enn vanlig under aktivitet/lek, men også når hun sover/ligger i ro. Samme dagen som jeg merket pesingen hennes la jeg også merke til at nøs hun noen ganger, og jeg lurte på om hun kanskje kunne ha fått noe skit inn i nesegangen, og derfor pustet mer gjennom munnen. Er det mulig at hunder kan få «tungpust» om de er tett i nesen?

Hun puster gjennom nesen også, men jeg mener at det er i mye mindre grad enn tidligere. Er det normalt at en hund puster gjennom munnen når de sover? Kan legge til at jeg hørte litt snorking fra henne i natt, Og at hun tidligere har hatt mistanke om nesemidd. Men jeg synes ikke dette ligner. Vet ikke om det har med nesen hennes å gjøre i det hele tatt eller om det kan være at hun er i dårlig form, i og med at hun veier et par kilo mer enn hun kanskje burde? Kjenner du til dette? Dersom dette vedvarer, hvor lang tid tenker du det kan gå før jeg burde oppsøke veterinæren?

Svar:
Hunder som har nesemidd er som regel ikke spesielt tungpustet. Det er mer vanlig at de nyser og snøfter, spesielt når de er i ro siden midden da er mest aktiv. Ut i fra det du skriver og med tanke på at du har en ung hund, er det første jeg tenker på kennelhoste. Da kan de virke tette i nesen og det kan komme snørr. Ofte hoster og brekker de seg også, men det er ikke bestandig. Tviler på at det er overvekten alene som gir denne pesingen siden den kom såpass plutselig. Blir det verre eller hun får redusert allmenntilstand bør du oppsøke veterinær.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]