[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Hunden min, som er en tispe (chinese crested powder puff) på 9 måneder, har de siste ukene, sånn ca 1-2 ganger om dagen pepet og ult høyt sånn helt plutselig uten noen som helst ytre grunn. Det er samme pipelyd hun lager som når hun har kommet i klem e.l. Det varer ca 10 sekunder også er det over.
Er dette grunn til å gå til dyrlege eller kan det Være en naturlig forklaring, f.eks at kroppen hennes utvikler seg? Hun fikk sin første løpetid for ca en måned siden. Jeg har prøvd å klemme på kroppen i ettertid men da kommer det ingen reaksjon.
Svar:
Når hunder kommer i puberteten kan de endre atferd. Det kan godt hende atferden du beskriver skyldes de hormonelle endringene i kroppen hennes. Under løpetid og i ca. 2 mnd etter løpetiden, skjer det hormonelle svigninger hos alle tisper som også gir endret atferd. Dersom allmenntilstanden og matlysten er god og du ikke ser noe tegn til smerter er det nok liten grunn til bekymring. Omtrent 2 mnd etter løpetid pleier hormonnivået å stabilisere seg igjen.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]