[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Trolig smittsomt
Flere hunder på Østlandet har siste uken dødd av en alvorlig mage-/tarminfeksjon. Veterinærinstituttet, Mattilsynet og NMBU jobber med å finne årsaken til sykdommen. Det er høyst sannsynlig snakk om en smittsom sykdom. Det spekuleres i om det kan være parvovirus som er årsaken, men dette er ikke bekreftet.Oppkast og blodig diaré
Symptomene er oppkast, blodig diaré og dårlig allmenntilstand. Sykdomsforløpet hos hundene som har dødd har vært raskt, hos noen så fort som 24 timer fra symptomer oppstod til hunden døde.

Hva gjør jeg hvis hunden min viser disse symptomene?
Ta kontakt med veterinær umiddelbart. Ring klinikken og varsle at dere kommer slik at klinikken kan ta de nødvendige forholdsregler med tanke på smitte.

Hvordan beskytter jeg hunden min?
Dersom vi har å gjøre med en smittsom mage-/tarminfeksjon har disse som regel fekal-oral smitteveg, dvs. at hunden smittes ved å få i seg virus eller bakterier fra avføringen til syke hunder. Det kan være nok å snuse på en annen hund eller på en annen hunds avføring.

Dersom det viser seg at det er parvovirus vi har med å gjøre, vil korrekt vaksinerte hunder være godt beskyttet. Parvovirus er sjeldent i Norge, men vanlig i mange andre land, blant annet landene sør i Europa. Dette er en av grunnene til at man bør tenke seg om to ganger før man tar med hunden på Syden-ferie eller importerer hunder fra utlandet.

– Hold hunden i bånd
– Ikke la hunden snuse på andre hunder
– Ikke la hunden snuse på avføring
– Unngå steder med høy tetthet av huder som parker, utstillinger, ol.
– Sørg for at hunden er vaksinert som anbefalt

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]