[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Jeg har en finsk lapphund tispe på 5 mnd. I dag har hun oppført seg så rart. Hun virker nervøs, finner ikke roen, skvetter til hele tiden og ser på føttene sine. Hun vandrer fra den ene plassen til den andre, er ikke så glad og leken som hun bruker og prøver å sove, men er urolig og virker redd. Fin avføring og urin. Hun har mistet en god del tenner de siste dagene. Syter ikke og det virker ikke som om hun har vondt noen steder. men virker som sagt nervøs og redd. Vil være inntil meg hele tiden, men finner ikke ro der heller. Hva kan dette være?

Svar:
Oppførselen du beskriver er vanlig når en hund føler seg utilpass. De vil da gjerne søke trygghet hos eieren. Det kan være mange mulige årsaker. Her er noen av de vanligste hos unge hunder som din:
– Smerter i tennene pga. tannfellingen
– Urinvegsinfeksjon
– Innvollsorm
– Gass i tarmene kan gi magesmerter
– Fulle analkjertler
– Skadet en klo
– Første løpetid
– Blitt skremt av noe/noen

Selv om hun tisser normalt er det lurt å ta en urinprøve hvis hun fortsetter å være urolig. Urinvegsinfeksjon er forholdsvis vanlig hos unge tisper og det er ikke alltid man ser noe annet enn at hunden er urolig slik du beskriver.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]