[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Skal hente en shiba inu valp på 3 mnd fra Latvia til Oslo. Har alle dokumenter klare, men flyselskapet sier han må fraktes i bagasjerommet, at det ikke er tillatt med hund i kabinen. Tåler valpen turen i bagasjerommet? Er det ikke veldig kaldt der?

Svar:
De ulike flyselskapene har ulik policy når det gjelder frakt av kjæledyr. Mange flyselskaper tillater hunder og katter under 8 kg i kabinen (NB! vekten er inkludert bur). De må da holdes i et lukket reisebur på gulvet mellom bena dine hele turen. Skal hunden fraktes i lasterommet må du ha et bur godkjent for dette, det skal oppfylle krav til mål og kvalitet. Rommet hundene sitter i er oppvarmet og langt fremme i flyet slik at det skal være minst mulig støy der. Valpen din vil ikke fryse og sånn sett vil ikke turen være et problem fysisk sett. Derimot kan det være traumatisk og stressende for en valp å bli plassert alene i et bur i lasterommet.

Vil tro en shiba inu valp veier godt under 8 kg slik at det er mulig å frakte ham i kabinen. Jeg anbefaler på det sterkeste å frakte ham i kabinen for å gjøre reisen så lite stressende som mulig.

Norwegian tillater ikke pet in cabin på utenlandsreiser (kun servicehund). Hos andre flyselskaper som f.eks. SAS, Finnair, Air Baltic, m.fl. kan man frakte kjæledyr under 8 kg (NB! vekten er inkludert bur) i kabinen. Husk at du må gi beskjed til flyselskapet på forhånd. Hos noen kan du booke når du booker billetten på nettet, hos andre må du ringe inn.

Husk også at du må oppfylle alle kravene for import av kjæledyr og gå på rødt i tollen når du kommer til Norge.

Les mer her: Import av hund fra Europa

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]