[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Valpen min på 10 uker har nå hatt litt mørk/svartlig avføring i det siste. Noe av det som kommer ut er mørkt og det andre er vanlig brunt. Konsistensen oppleves som helt fin og det virker ikke til at hun har noe problemer med magen! Hun er fæl til å spise gress og mose, kan dette være med og farge avføringen, eller er det slik som med mennesker at mørk avføring kan være et tegn på blødning i mage/tarm?

Svar:
Fargen på avføringen varierer med hva hunden spiser. Gress og mose inneholder fargestoffet klorofyll som gir plantene sin grønne farge og dette kan også endre fargen på avføringen. Ved blødninger i øvre del av fordøyelseskanalen, dvs. spiserør, magesekk og/eller tynntarm, vil fargestoff fra de røde blodcellene gi avføringen en mørk, ofte nesten svart farge. Slik mørk avføring kalles melena på fagspråket. Som regel er da all avføringen mørk, ikke kun deler av den. Hvis valpen din ikke har noen andre helseplager tror jeg ikke det er noen grunn til bekymring.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]