Det er ikke uten grunn at hunden omtales som menneskets beste venn. Du skal lete lenge etter noen som er mer lojal, tålmodig og alltid har godt humør. Hunden har mange måter å vise sin kjærlighet på. Her er 13 av dem.

1. Vill av glede når du kommer hjem
Ukontrollert løping, hopping og bjeffing når du kommer hjem er et sikkert tegn på at din firbente venn er glad for å se deg.

2. Slikker deg i ansiktet
Ikke veldig delikat, men absolutt vel menende fra hundens side.

3. Kosete etter måltid
At hunden vil kose etter den har spist er et tydelig tegn på at den er bundet til deg.

4. Gir deg slimete tyggeben, døde fugler og illeluktende leker
At hunden vil dele sin favorittleke med deg er et tydelig signal på at hunden er glad i deg. En istykkerreven leke står kanskje ikke øverst på din ønskeliste, men for hunden er denne gaven like fin som en ny playstation.

5. Ignorerer deg når du drar hjemmefra
Hunder som er rolige når de skjønner de blir alene hjemme er trygge og stoler på at du snart kommer tilbake.

6. Legger seg i sengen din
Hunder er flokkdyr og vil være nærmest mulig flokklederen.

7. Lener seg inntil deg
Hvis hunden lener seg inntil deg når den er rolig og trygg er dette en måte å vise at hunden vil være nær deg på. Hvis hunden gjør det samme i stressende situasjoner (i møte med andre hunder eller mennesker, hos veterinæren, mm) kan dette tyde på at hunden er usikker og trenger mer sosial trening.

Les også: Eiernes forklaringer på hunders overvekt

8. Vil være sammen med deg til en hver tid
Hunder trenger ikke privatliv på samme måte som oss mennesker og blir gjerne med deg på do, ut med søppel eller hva enn du måtte skulle.

9. Gjesper når du gjesper
Smittsom gjesping er et tegn på empati hos mennesker. Ofte kan du også se at hunden din gjesper rett etter deg.

10. Hever et øyebryn
Hunder har i likhet med oss mennesker mye mimikk i ansiktet. Når hunder ser eieren eller en annen person de er glad i hever de ofte det ene øyebrynet, vanligvis det venstre.

11. Tar med seg sko, sokker, ol. i sengen sin
Hunden samler gjerne på gjenstander som minner om deg. Sure sokker, undertøy og sko er blant favorittene.

12. Stirrer på deg
Dersom hunden din stirrer på deg når dere koser eller leker kan dette tolkes som at hunden gir deg en klem med øynene. Blir du derimot stirret på av en aggressiv hund kan øyekontakten bety noe helt annet..

13. Smiler
Noen hunder kan faktisk smile når de blir veldig glade. De trekker opp leppen og viser tennene. Noen mistolker dette som at hunden flekker tenner, men du ser lett forskjell ved å tolke resten av kroppsspråket. En smilende hund lagrer gjerne med hele kroppen. Blant annet hos dalmatiner er smiling et kjent fenomen.