[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Jeg har en dvergschnauzer på snart 7 år som nettopp er ferdig med operasjon nr 2 hvor han måtte fjerne to urinsteiner. Disse hadde en str. på 7x3mm som er analysert til å være av 75 % cystein og en stein på 4x2mm som bestod av 25% struvitt. Det gikk ca 1 år mellom første og andre.operasjon. Jeg har lest på siden deres at man kan få tabletter som løser opp disse krystallene for å forebygge at det ikke danner seg steiner på nytt. Mitt spørsmål er hva disse tablettene heter og om min hund kan benytte seg av disse? Da han var 5 fikk han operert en falsk åpning før urinrøret og det gikk fint. Problemet nå er at stein setter seg fast i åpningen fra blæra. Han går på spesialforet Hills u/d.

Svar:
For å unngå dannelse av cystein-steiner bør pH i urinen være over 7,5, dvs mer basisk (mindre sur) enn det urin vanligvis er. Hunden må gå på spesialfôr slik din hund allerede gjør. Man må være ekstra forsiktig med matvarer som er rike på proteiner og/eller salt. Det er en fordel at hunden drikker mye vann. Bland gjerne vann i maten. Tilskudd av kaliumsitrat hjelper med å opprettholde riktig pH i urinen og reduserer sjansen for tilbakefall av cystein-og kalsiumoxalat. I Norge fås kaliumsitrat som mikstur under handelsnavnet Kajos.

Les mer om urinstein

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]