[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Hvis man setter inn et implantat (kjemisk kastrering) på en hund, blir det sittende der for alltid? Må man ta det bort hvis man skal gjøre dette igjen senere? Eller «går det bort» av seg selv?

Svar:
Implantatet er laget av et biologisk materiale som brytes ned av kroppen og vil til slutt forsvinne så det er ikke nødvendig å fjerne det. Dersom Suprelorin har negativ effekt er det mulig å fjerne ved et lite kirurgisk inngrep. Derfor er kjemisk kastrering med implantat/chip et godt alternativ hos hunder man er usikker på om kastrering vil ha positiv effekt eller ikke.

Implantatet som brukes ved kjemisk kastrering hos hund heter Suprelorin og finnes i to ulike styrker med varighet på minst hhv. 6 og 12 måneder. Det er nokså stor variasjon fra hund til hund hvor lenge Suprelorin har effekt. Hos mange varer det lenger enn de oppgitte tidene. Når effekten forsvinner kan man sette inn nytt implantat, men er man fornøyd bør man vurdere kirurgisk kastrering.

Les mer om kjemisk kastrering

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]