[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Jag har en golden retriever på 7 år. Hun ble omplassert for 2 år siden og kom til oss meget overvektig. Hun har gått på diettfor og så skiftet til vom. Hun fikk en plutselig allergisk reaksjon og man tror det var pga kylling og korn så nå unnviker vi det. Hun får i hovedsak Vom å spise men jag tror hun trenger noe mer variasjon. Har du tips på hva hun kan spise når hun er så allergisk?
Svar:
Allergi er en kompleks tilstand og hva hunden din kan spise avhenger av hva hun er allergisk mot. Så lenge du ikke vet det er det alltid en risiko for at hun kan få en allergisk reaksjon igjen hver gang du gir henne noe nytt å spise. Hos hund finnes det ingen blodprøve eller annen test som avslører fôrallergi, man må bruke eliminasjonsmetoden. Dvs. at for å finne ut hva hun reagerer på må hun først få en allergidiett i ca. 8 uker. Dette kan være allergifôr som Royal canin hypoallergenic/anallergenic, Eukanuba dermatosis, Hill’s z/d, m.fl. Felles for allergifôrene er at de kun fås kjøpt hos veterinær eller på visse nettsteder som animail.no. Såkalte sensitivfôr fra dyrebutikk er ikke allergifôr. Veterinæren kan også sette sammen en spesialdiett. Etter 8 uker på diett kan man prøve å innføre én og én ny råvare og deretter se om hunden reagerer allergisk.
I ditt tilfelle høres det ikke ut som allergien er så alvorlig på nåværende tidspunkt at en full utredning er nødvendig. Vil du gi tørrfôr eller bløtmat kan du bruke de overnevnte. Vom har flere ulike produkter, de fleste inneholder både kylling, svin, storfe og eventuelt lam. Vom organic inneholder kun kalkun og Vom taste fås i 100 % kylling, lam, storfe eller storfevom. Les på innholdsfortegnelsen i produktet du bruker så vet du i hvert fall at hun tåler produkter fra denne/disse artene.
Generelt skal man alltid bruke rene råvarer og kun én av gangen når man prøver noe nytt til hunder med mistanke om allergi. Unngå alle blandingsprodukter som pølse, leverpostei, osv. Skal du prøve noe annet ville jeg forsøkt med f.eks. fisk eller gulrøtter. Du kan også prøve med proteinkilder hunden ikke har smakt før som kanin, reinsdyr, struts, osv.

Les mer om allergi

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]