Spørsmål:
Har en 2 år gammel blandingshund (hannhund) på 5 kg som har et problem ved endetarmsåpningen. Om han bjeffer eller pistrer blir det akutt ekkelt og han slikker intenst rundt der. Har vært til dyrlege to ganger, men de sier at analkjertlene ser fine ut, og de kan ikke se noe galt. Han aker seg aldri, eller har problemer med avføringen, men jeg kjenner den stramme lukten noen ganger. Virker som dette plager ham veldig, men vanskelig når dyrlegen ikke kan finne noe galt… han spiser forresten Hills Ideal balance small breed.

Svar:
Er det lenge siden dere var hos dyrlege sist? Han kan ha hatt en begynnende betennelse i analkjertelen/kjertlene det ikke var mulig å oppdage da, men som har utviklet seg siden. Er det mer enn en ukes tid siden dere var der kan dette være tilfellet. Siden du sier du kjenner den sure lukten og det dreier seg om en hund av liten rase, tenker jeg det kan være analkjertler selv om de var normale sist de ble sjekket. Du kan forsøke å bytte fôr til Royal Canin fiber response, dette har i de fleste tilfeller positiv effekt på hunder med analkjertelproblematikk, verdt et forsøk hvert fall.

Dersom det er lenge siden han fikk ormekur (mer enn 6 – 12 mnd), kan dette være en idé å prøve. Innvollsorm gir ubehag rundt endetarmsåpningen.

Man ser også slike symptomer ved polypper i endetarmen eller utposninger på endetarmen, men dette tilhører de mindre vanlige årsakene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed