[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Vi har en mops på 2 år som vi har satt kjemisk kastrering på som skal vare i 6 mnd.
Lurer på hva skjer med den pullen eller den chippen som blir lagt inn under huden på hunden etter 6 mnd da den ikke har mer effekt. Vil den forsvinne? Vi har prøvd dette for å se om den roer seg ned da den har lett for å prøve å angripe spesielt mannfolk uten hund når vi møter på slik i skogen eller andre steder.

Svar:
Suprelorin implantat settes inn under huden. Implantatet skiller ut en GnRH-agonist som gjør at hunden får redusert seksualdrift og produserer mindre sædceller. Implantatet er laget av et biologisk materiale som brytes ned av kroppen og vil til slutt forsvinne. Det finnes to ulike styrker på implantatet, det ene varer i minst 6 mnd, det andre i 12. Det er også ganske stor variasjon fra hund til hund hvor lenge Suprelorin har effekt. Hos mange varer det lenger enn de oppgitte tidene. Implantatet kan av og til kjennes som en hard struktur under huden. Det som varer 6 mnd. er litt over en cm. langt og ca. 3 mm tykt.

Er man fornøyd med effekten av Suprelorin vil veterinæren vurdere om hunden bør kastreres kirurgisk. Min erfaring er at kjemisk eller kirurgisk kastrering har liten effekt på atferden du beskriver siden dette ofte skyldes at hunden er usikker. Lavere testosteronnivå kan gjøre hunden enda mer usikker/redd og dermed forverre oppførselen.

Les mer om kjemisk kastrering

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]