[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Viruset som forårsaker COVID-19 kalles Sars-CoV-2 og har smittet et stort antall mennesker over hele verden. Mange dyreeiere lurer naturlig nok på om viruset også kan smitte dyr. Siden dette viruset er forholdsvis nyoppdaget, er det fremdeles mye uklarheter.

Kan kjæledyr smittes av viruset som forårsaker COVID-19?
Det finnes noen få eksempler der viruset er påvist hos kjæledyr, hovedsakelig katter. Det er også påvist hos noen løver og tigere i dyreparker. Vi kan ikke utelukke at også hunder kan smittes, men det anses som svært sjeldent. Trolig er kattedyr mer mottakelig, men også disse smittes sjeldent.

Derimot har hunder og katter har sine egne coronavirus.
Les også: kan hunder og katter få coronavirus?

Blir hunder syke av viruset som forårsaker COVID-19?
Det finnes ikke tilstrekkelig informasjon om hunder og katter kan bli syke av Sars-CoV-2, men det er i så fall svært sjeldent.

Kan hunder skille ut viruset som forårsaker COVID-19?
Det finnes ikke tilstrekkelig informasjon om hunder og katter kan skille ut smittedyktig virus, men den viktigste smittevegen for viruset er åpenbart fra menneske til menneske.

Kan jeg være sammen med kjæledyret mitt hvis jeg har fått påvist COVID-19?
Ja, du kan være sammen med hunden eller katten. Det er også greit at andre passer kjæledyret ditt dersom du er koronasmittet. Vask hender før og etter kontakt med dyr. Unngå at hunden slikker deg i ansiktet.

Les også: kan jeg gå tur med hunden til noen som er smittet av coronavirus?

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]