[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Fra 1. april til og med 20. august er det båndtvang. Det betyr at nå kan du gå på tur med hunden din løs, men husk at hver enkelt kommune kan lage båndtvangregler som gjelder utover disse datoene i bestemte områder. Det kan være i tettbygde strøk, parker, skoler, barnehager, turstier, skiløyper, mm. Det er derfor viktig å sjekke hvilke regler som gjelder der du går tur med hunden din.

Hensikten med den ordinære båndtvangen er å beskytte ville dyr, fugler og dyr på beite i perioden de har unger. I områder der mye folk ferdes er det viktig at også de som er ukomfortable med hunder, føler seg trygge. Løse hunder kan forstyrre trafikken og føre til skade på seg selv, folk og biler.

I perioden 1- april tom. 20 august gjelder båndtvangen for alle hunder over hele landet, både i inn- og utmark. I denne perioden skal alle hunder holdes i bånd eller være forsvarlig inngjerdet.

Les mer om båndtvang

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]