[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Vi har en snart 3 år gammel dvergschnauzer tispe som nylig er diagnostisert med Addison sykdom. Vi hadde planer om avl da vi også har en Dvergschnauzer gutt. Har allerede vært på utstilling med god plassering. Er Addison sykdom arvelig og er det noen fare for mor evt valper ved et svangerskap?

Svar:
Tispen med Addison bør absolutt ikke brukes i avl. Generelt skal kun friske dyr brukes i avl. Dette både fordi man ikke ønsker å videreføre sykdommer, men også av hensyn til tispen. Å gå gjennom et svangerskap er tøft for kroppen og det er viktig at tispen er frisk.

Dessuten får visse raser oftere Addison enn andre, hvilket tyder på at sykdommen kan være arvelig. Raser som labrador, kongepuddel og portugisisk vannhund er mer utsatte. Man er ikke sikker på hvordan Addison nedarves, men vi vet at hunder kan være genetisk predisponerte for sykdommen.

Les mer om Addison

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]