[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
For ca. 4-5 dager siden begynte vår valp (9 måneder, strihåret dachs) å dytte bort matskålen sin, selv om hun er sulten. Hun spiser nesten ikke av den. Hun holder hodet over matskålen og dytter den bortover gulvet samtidig som hun piper veldig. Har prøvd å gi henne maten som vi gir til vår 11 år gamle hund. Har prøvd å sitte på gulvet og holde mat i hånden så hun kan spise av hånden min, hun tar maten i munn og spytter det ut på gulvet. Vi hører at hun er sulten, men hun spiser allikevel ikke. Pipingen hennes holder oss våken om natten. Piper hele tiden. Hun har normal avføring etter hva vi kan se. Har du hørt om dette før, og har du evt. noen råd til oss?

Svar:
Det høres ut som hun kan ha problemer med tennene. Normalt skal alle melketennene ha falt ut når hunden er ca. 7 mnd gammel. Hos de små rasene er det forholdsvis vanlig at en eller flere av melketennene ikke faller ut, noe som kan skape problemer. Såkalt retente melketenner kan føre til infeksjoner i tannkjøttet, at de permanente tennene ikke får plass, etc. og dermed forårsake smerte. Noen ganger kan det sette seg fast pinner eller annet på tvers i ganen eller under tungen. En grundig undersøkelse av hele munnhulen og alle tennene bør gjøres så raskt som mulig. Betennelse i kjeveleddet kan også gi symptomer slik du beskriver, men det er ikke så vanlig hos så ung hund. Hun er også i en alder der det skjer mye hormonelle endringer i kroppen som kan gi endret atferd, men det er viktig å utelukke tannproblemer.

Les mer om retente melketenner

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]