[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Hvilke vaksiner anbefales til hund før ferie i Spania?

Spørsmål:
Lurer på hvilke vaksiner hunder bør ta før de blir med på ferie til Spania? Leste om Leishmania-vaksine, men den burde vel heller blitt tatt når de var yngre? Fortell gjerne litt mer om forhåndsregler ellers og hva vi må huske på før avreise.

Svar:
Personlig ville jeg ikke tatt med min norske hund til Spania med mindre det var absolutt nødvendig. Norske hunder er ikke like godt «rustet» som spanske hunder mot sykdommer vi ikke har i Norge. Det er mye gatehunder som gjør at smittsomme sykdommer er vanskelig å få under kontroll.

Dersom hunden ikke har fått rabiesvaksine før må denne tas minimum 21 dager før dere skal reise. Hunder kan få leishmania-vaksine uansett alder. Hunden må få tre vaksiner med 3 ukers mellomrom, deretter revaksineres årlig. Vel så viktig som denne vaksinen er det å beskytte mot sandflue/sandmygg siden hunden smittes ved stikk fra denne. Det er forholdsvis mye leishmania i Middelhavsområdet. Spot-on preparater som Bayvantic og Exspot eller halsbånd som Seresto og Scalibor beskytter mot sandflue.

Det dere MÅ ha er:
– Mikrochip. Husk at denne må settes før hunden kan få rabiesvaksine
– Pass
– Vaksine mot rabies
– Behandling mot revens dvergbendelorm 24 – 120 timer før innreise til Norge. Denne må gis av veterinær og dokumentert i passet. Det er også mulig å behandle to ganger i Norge før avreise dersom man skal være borte mindre enn 28 dager

Anbefaler i tillegg:
– Vaksine mot valpesyke, smittsom leverbetennelse, parvovirus og kennelhoste (såkalt «vanlig» eller «årlig» vaksine)
– Vaksine mot leptospirose (2 vaksiner gis med 4 ukers mellomrom)
– Behandling mot parasitter som lopper, flått, sandflue og hjerteorm
– Behandle igjen mot revens dvergbendelorm etter ankomst til Norge

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed